Bilgisayarseerkendikkatedilmesi gereknler

Bilgisayar seçme süreci, oldukça zorlu ve önemli bir süreçtir. Bu süreçte doğru kararlar vermeniz ve doğru önerilerini dikkate almanız, beğenilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir bilgisayar seçmenize yardımcı olacaktır. Ürün seçimi konusunda donanımsal özellikler ve işletim sistemi gibi birçok konuyu göz önünde bulundurmak gerekir. Bilgisayar seçme rehberinde yer alan önerileri dikkate alarak avantajlı bir şekilde bilgisayar alışverişi yapabilirsiniz.

Bilgisayar Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Laptop ve Masaüstü Bilgisayarların Farklarını ve Avantajlarını Analiz Edin

625a70905a7d05fda5079a23 SmlSX2q ilN6mt2FnVzUPNfIqrh okS93SjUf1j4V26JMcZgr7wicQYFds09exV E2lCn


Bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri söz konusu olan cihazın laptop mu yoksa masaüstü mü olacağına dair doğru bir karar vermektir. Laptop ya da bilinen diğer adı ile dizüstü cihazlar, özellikle de sıklıkla seyahat eden kullanıcılar için idealdir. Masaüstü cihazlar ise bilgisayarını belirli bir noktada kullanacak olan ve cihaz taşıma işlemlerine çok fazla ihtiyaç duymayan kullanıcılar için idealdir. Dizüstü bilgisayarlar genel olarak masaüstü bilgisayarlara oranla daha yüksek fiyatlarla satılır. Bu yüzden bilgisayarınızı sürekli olarak tek bir konumda kullanacaksanız seçiminizi masaüstü bilgisayardan yana yaparak ekonomik açıdan avantaj sağlayabilirsiniz.

Bilgisayarı En Çok Ne İçin Kullanacağınıza Karar Verin


Bilgisayar kullanıcıları cihazlarını genellikle bir amaç için kullanırlar. Örnek olarak bazı kullanıcılar bilgisayarı oyun oynamak için satın alırken bazı kullanıcılar ise iş alanında kullanmak için satın alırlar. Elbette ki bilgisayarı genellikle bir alanda kullanmak için satın alsanız da diğer alanlarda da kullanabilirsiniz. Ancak bilgisayarı genel olarak ne amaçla kullanacağınızı belirlemek kendi ihtiyaçlarınıza en uygun cihazı seçmenize yardımcı olabilir. Notebook gibi cihazlar iş alanında kullanıma uygunken gaming bilgisayarlar ise oyun oynamak ya da yüksek donanım özellikleri gerektiren mimari programlar gibi programlar için uygundur.

Hangi İşletim Sisteminin Size Uygun Olduğunu Belirleyin

Macvswindowsvslinux

Bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri genellikle Windows ve MacOS olmak üzere ikiye ayrılır. Windows, en çok kullanılan ve uzun yıllardır popüler olan bir işletim sistemidir. Bu yüzden Windows işletim sistemine sahip bir cihazı kullanmayı öğrenmek oldukça kolay ve hızlı bir süreçtir. MacOS ise kullanıcıların daha az aşina oldukları bir işletim sistemidir. Özellikle de daha önce herhangi bir Apple bilgisayar kullanmadıysanız MacOS sistmei kullanmakta zorlanabilirsiniz. Ancak MacOS, hız ve güvenlik açısından genellikle Windows işletim sistemlerinden daha avantajlıdır. Buna ek olarak son dönemlerde Linux işletim sistemi de popülerleşmeye başlamıştır. Linux, Windows ve MacOS işletim sistemlerine oranla daha az popüler olsa da güvenilirlik ve sürekli olarak güncellemeler ile geliştirilme konusunda kullanıcıları memnun etmeyi başarmıştır.

Bilgisayarın Donanımsal Özelliklerinin İhtiyaçlarınıza Uygun Olduğundan Emin Olun


Bilgisayarda kullanılan neredeyse her parça, donanımsal parçalardır. Bu parçaların kapasiteleri ve kullanım alanları da söz konusu olan bilgisayarın donanımsal özelliklerine etki eder. Donanımsal özellikler, özellikle de bilgisayarı ağır programlar kullanmak için satın almak isteyen kullanıcıların dikkat etmeleri gereken bir konudur. Bilgisayarın işlemcisi, ekran kartı ve güç kaynağı gibi birçok parçası donanımsal özellikleri kapsamındadır ve bilgisayarınız ile yapabileceğiniz işlemlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynar. İhtiyaçlarınıza uygun donanımsal özelliklere sahip bir bilgisayar seçmek için bilgisayarınızda çalıştıracağınız programların sistem gereksinimlerine göz atabilirsiniz. Kullanacağınız programların sistem gereksinimlerini minimum seviyede de olsa karşılayan bir cihaz, ihtiyaçlarınızı da karşılayacaktır. Buna ek olarak bilgisayarınızın donanımsal özelliklerinin kullanacağınız programların sistem gereksinimlerinden daha yüksek olması, söz konusu olan programları çalıştırırken donma sorunu gibi sorunlarla karşılaşmamanıza yardımcı olacaktır.