Hiçbir yiyecek 0 kalori değerinde değildir. Ancak neredeyse 0 denilebilecek kadar az kalorili yiyecekler bulunur. Bu yiyecekler sayesinde zorlanmadan ve açlık hissetmeden kalori açığı oluşturmak mümkündür. Kalori açığı oluşturmak, kilo verme sürecinin en önemli kurallarından bir tanesidir.
Çilek
Çilek, enfes meyvelerden bir tanesidir. Ortalama boyutlardaki bir çilek yaklaşık olarak 5 kalori içerir. 100 gramlık bir porsiyon çilekte ise yalnızca 36 kcal kalori bulunur. Bu yüzden çilek, kalorisi düşük yiyeceklere yönelmek isteyenler için güzel bir alternatif olabilir. Buna ek olarak çileğin doğal şeker içermesi ve leziz bir tada sahip olması, kilo verme sürecinde tatlı krizlerinizi çok fazla kalori almadan atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Karnabahar
Oldukça faydalı bir sebze olan karnabahar, düşük kalori değerlerine sahiptir. 100 gramlık bir porsiyon karnabaharda yaklaşık olarak 25 kalori bulunur. Birçok kişi bilmese de karnabahar yoğurt gibi çeşitli eşlikçiler ile oldukça lezzetli bir yemek haline getirilebilir. Karnabaharı haşlayarak ve yoğurt gibi faydalı diğer yiyecekler ile süsleyerek yeterince beslendiğiniz ama çok fazla kalori almadığınız bir öğün oluşturabilirsiniz.
Salatalık
Salatalık, kalori açığı yaratmak isteyenler için ideal bir seçenektir. 100 gramlık bir porsiyon salatalıkta yaklaşık olarak 16 kcal bulunur. Bu yüzden salatalık neredeyse 0 kalori olan yiyeceklerden bir tanesidir. Buna ek olarak salatalığın çok fazla su içermesi gibi durumlar da salatalığın tok tutucu, sağlığa olumlu etki eden ve diyet yaparken güvenle tüketilebilecek bir sebze olmasını sağlamıştır.
Lahana
Lahana da neredeyse 0 kalori değerine sahip olarak adlandırılabilecek sebzelerden bir tanesidir. 100 gram lahanada yaklaşık olarak 25 kalori bulunur. Bu yüzden lahanayı da özellikle çiğ ve haşlanmış halleri ile tüketerek kalori açığı yaratırken aç kalma probleminin önüne geçebilirsiniz.
Kabak
Türk mutfağında sıklıkla kullanılan sebzelerden bir tanesi olan kabak, oldukça düşük kalori değerine sahiptir. 100 gram kabakta yaklaşık olarak 20 kalori bulunur. Kabağı özellikle de haşlayarak ya da fırında yağsız bir şekilde pişirerek tüketebilirsiniz. Bu sayede leziz bir sebze olan kabağı yerken aynı zamanda kalori açığı yaratmanın tadını çıkarabilirsiniz.