The ultimate guide to becoming an SEO writer

SEO uyumlu içerikler, markaların daha fazla görünür olmasını ve reklamlar gibi çeşitli araçlar aracılığıyla gelir elde etmelerini sağlar. Ancak SEO uyumlu içerik yazarken yapılan hatalar yüzünden görünürlük elde edilemeyebilir ve gelir elde etmek imkansız hale gelebilir. SEO uyumlu içerik yazarken yapılan 6 hata şu şekilde sıralanabilir:

Anahtar Kelime Kullanmamak​

SEO uyumlu içerik yazmanın püf noktalarından bir tanesi anahtar kelime kullanımıdır. Anahtar kelimeler SEO uyumlu içeriklerde geçmes gereken kelime ya da kelime gruplarıdır. Bu kelimeler ya da kelime grupları sayesinde kullanıcıların arama yaptıktan sonra görecekleri ilk sonuçlar arasında hazırladığınız içerikler yer alabilir.

Okuyucuları Göz Ardı Etmek​

SEO uyumlu içerik hazırlarken en çok yapılan hatalardan bir tanesi SEO yani arama optimizasyonu konusuna odaklanıp okuyucuları göz ardı etmektir. İçeriğiniz anahtar kelime, linkleme ve görsel kullanımı gibi çeşitli açılardan SEO uyumlu olsa bile okuyucular göz ardı edilerek hazırlandığı için okunmayabilir. Okuyucuları göz ardı etmemek için içeriğin konusunun hangi hedef kitleye hitap ettiğini saptamalı ve bu hedef kitlenin isteklerine göre hareket etmelisiniz.

Çok Fazla Anahtar Kelime Kullanmak​

SEO uyumlu içerik yazarken en sık karşılaşılan hatalardan bir tanesi çok fazla anahtar kelime kullanmaktır. Gereğinden fazla anahtar kelime kullanma durumu keyword stuffing olarak bilinir ve içeriğin kalitesini riske atar. Örnek olarak 250 - 300 kelime başına 1 anahtar kelime sınırlandırması yapmak ve gereksiz anahtar kelimeleri kullanmaktan uzak durmak içeriğinizin gereğinden fazla anahtar kelime içermesine engel olabilir.
What Is the Importance of an SEO Content Writer

Meta Açıklaması Eklememek​

SEO uyumlu içerik yazmanın püf noktalarından bir tanesi, meta açıklaması eklemektir. Meta açıklaması ya da bilinen diğer adı ile meta description, bir içeriği özetleyen kısa yazıdır. Örnek olarak x hastalığını açıkladığınız bir içeriğin meta açıklaması olarak o hastalığı 1 - 2 cümle ile özetleyebilirsiniz. Meta açıklaması, içeriğin yükleneceği sayfaya entegre edilerek arama motorlarında üst sıralara yükselmenize yardımcı olur.

İç ve Dış Linkleme Yapmak​

İç ve dış linklemeler, SEO uyumlu içeriklerin en önemli parçaları arasında yer alır. İç linkleme genellikle içeriğin bağlantılı olduğu diğer içeriklere ve sayfalara yönlendirme yaparken dış link ise sağlık gibi önemli konularda kaynak belirtme amacıyla kullanılır. Özellikle de resmi ve kesin bilgiler içeren bir içerikte dış linklemelere yer vermek, içeriğin güvenilirliğini ve görünürlüğünü arttırır.

İçeriğin Uzunluğunu Ayarlayamamak​

İçeriğin uzunluğunu ayarlayamamak ne yazık ki SEO uyumlu içerik yazarlarının korkulu rüyalarından bir tanesidir. İçeriğin uzunluğu, içeriği okuyacak hedef kitleden içeriğin arama motorlarında yer alacağı sıraya kadar birçok şeye etki eder. SEO uyumlu içeriklerde en azından 300 - 350 kelimelik bir uzunluğun söz konusu olması tavsiye edilir. Buna ek olarak bilimsel konularla ilgili olan içerikler 1.000 - 1.500 kelimeye kadar uzatılabilir.