Site iyileştirmeleri adına wordpress görsel optimizasyonları hiçbir zaman taviz verilmeyecek konu başlıklarındandır. Doğrudan görsellerin SEO etkisi olduğu gibi yan dal olarak da kazanımlarını görebilirsiniz. Görsel zenginliğe sahip sitelerin arama motoru botları için sıralama kazandığı aşikardır. Buna ek olarak kullanıcı odaklı olma konusunda da görsellerin yardımcı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bunu sağlarken web sitenin hızını düşürmek ya da performansını olumsuz etkilemek de olabilecek durumlardandır. Bunun olmaması için ise mutlaka doğru wordpress görsel çalışmalarını yerine getirmek şarttır.

Wordpress Resim Formatları​


Dijital görsel optimizasyonlarında temel amaç sitenin sorunsuz hizmeti olmakla beraber hız konusunda da artıları vardır. Bu amaçla her web site için hangi amaca yönelik görsel çalışmaları yapılacağı belirlenmelidir. Doğru görsel formatı denildiğinde akla ilk olarak şüphesiz ki JPEG gelir. Sıkıştırma işlemlerini yapabilme adına daha uygundur. Bu sayede düşük dosya boyutlarıyla depolama alanında sıkıntı oluşmasını engeller. Ancak JPEG formatlı görsellerde kalite istendiği gibi olmayabilir.

Daha kaliteli, net görselli bir web site istenmesi durumunda PNG formatı idealdir. Burada logo ve şeffaf arka planların oluşturulmasında da yine bu dosya formatı kullanımı söz konusudur. Ancak düşük boyutlu bir saklama ihtimali olmadığını da bilmek gerekir.

Modern tarayıcıların sevdiği WebP ise aslında iyi sıkıştırmayla beraber yüksek kaliteyi vaat eden bir teknolojidir.

Buradaki formatların biri, diğerinden çok daha iyidir, demek doğru olmayacaktır. Çünkü aslında temel nokta, hangi amaçla nerede kullanılmak istenmesidir. Görsellerin hangi hizmet için kullanılacağına göre dosya formatını belirlemek daha mantıklıdır. Eğer blog web sitesi ya da kurumsal bazlı bir siteden bahsedersek JPEG yeterli gelir.

Wordpress

Wordpress Görsel Boyutları​


Hem web site hem de içeriklere göre kaç tane görsel olacağının belirlenmesi mümkündür. Burada ana kapak seçimi gerçekleşirken sıkıştırma işlemlerinde ise kayıplı ve kayıpsız seçimi vardır. Eğer kaliteyi korumaya devam etmek isterseniz kayıpsız bir çalışma yapmalısınız.

Dosya görsel boyutlarında küçük, orta ve büyük resim durumlarına göre sabit kullanışlar vardır. 150X150 ideal küçük boyutlu resim olurken sayfanın farklı bölümlerinde kullanıma uygundur. Büyük resimler ise maksimum 1024 piksel kullanımı söz konusudur. Burada 600X400 seviyelerine kadar dosya boyutunda daralma işlemi yapabilirsiniz. Önemli olan wordpress görsel optimizasyonları süreçlerinde büyük verileri küçültmektedir. Burada bir kalitesizleşme durumundan bahsetmiyoruz. Sadece var olan dosya boyutlarında sıkıştırma sonucunda depolama rahatlaması sağlamadır.

Wordpress eklenti

Wordpress Otomatik Eklentiler​


Eğer kullanmak isterseniz WP SMush ile resimlerinizde benzer çalışmaları hemen isteğiniz ölçeklendirme durumlarına göre yapabilirsiniz. Ayrıca ShortPixel ve İmagify ile de görsel optimizasyonlarını geliştirebilirsiniz. Bu eklentilerin kullanımı da kolay olurken farklı işlemlerde de sizi rahatlatacak imkanlar vardır. Böylelikle genel kapsamlı çalışmalarda eklentilerin tüm olanaklarından yararlanırsınız.