Wordpress Site Hızlandırma Teknikleri

Wordpress Site Hızlandırma Teknikleri

Halihazırda sahip olduğunuz blog ya da wordpress site hızlandırma işlemleriyle daha kaliteli hizmetler verebilirsiniz. Google için önemli olan site hızının en iyi seviyeye çıkmasıyla trafik kazanırsınız. Ayrıca sayfa görüntüleme sayısı artarken siteden hemen çıkma oranını düşürmek de mümkündür. Yavaş sitelerin her zaman için ziyaretçiler adına yetersiz olduğunu unutmayın. Sahip olduğunuzu sitenizi çeşitli işlemlerle daha hızlı hale getirip çok daha yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Peki, wordpress site hızlandırma nasıl yapılır?
Google PageSpeed İnsights üzerinden sahip olduğunuz siteye ait ölçümlere hemen yapabilirsiniz. Burada site hızınıza dair çeşitli bölümler vardır. Rapor şeklinde sitedeki sayfalarınıza dair hızlara yorumlar bulunur. Hızlı, yavaş ya da ortalama seviyelerde olabilmektedir. Bununla birlikte Gtmetrix.com ile de yine hız ölçümleri yapabilirsiniz.

Kaliteli Hosting Tercihi​

Sitenizin hız konusunda problemsiz olması adına kaliteli hosting seçimi büyük öneme sahiptir. Sunucu firmasının kötü olmasıyla hız hiçbir zaman yeterli seviyeye çıkamaz. Hem lokasyon hem de güvenilir olmasının yanı sıra kesintisiz bir yer sağlayıcısı büyük paya sahiptir. Bu bölümden en kaliteli hosting firmaları hakkında öneri ve görüşler alabilirsiniz.

Kaliteli Hosting Tercihi

Wordpress Site Hızlandırma Temaları​

Site hızının yüksek ya da yavaş olmasında tema seçimleri belirleyicidir. Son derece yüksek konsept içeren tasarımlar her zaman için yavaşlatma eğilimindedir. Ayrıca gereksiz yere javascript dosya karmaşası da yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı tema seçimleri öncesinde hız kontrolü yaparak satın alma işlemine başlayın. Ayrıca temanın kurulum sürecini manuel yaparak da görsel ve eklentileri kendiniz oluşturun. Hazır halde gelecek gereksiz eklenti ve veritabanı tabloları sitenizi yavaş hale getirebilir.

Eklenti İşlemleri​

Mutlak surette LiteSpeed Cache tarzı eklentileri kullanmaya başlamalısınız. Ücretli olması durumunda WP Rocket iyi bir seçimdir. Ayrıca eski ve kullanılmayan eklentileri de silmelisiniz. Bunu yapmak adına Araçlar kısmından Clean Options bölümünden işlemleri yapabilirsiniz.
Veritabanı optimizasyonu yaparak da sitenin daha gelişmiş bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu kapsamda wp sweep kullanımı yaygındır.

Wordpress Ayarları​

Yapılacak bir başka işlem ise ayarlar içerisindeki yazma bölümündedir. Burada ping servisi için rpc.pingomatic.com kullanımı en iyisidir. Google ya da diğer arama motorlarında devamlı olarak ping atmak sonuç olarak spam riskini beraberinde getirir. Sitenin zarar görmemesi adına bunu kullanabilirsiniz.
Okuma kısmından ise gösterilecek beslemeler 10 ile sınırlı tutarak çok detay vermeyin. Bu sayede yükleme daha kolay ve hızlı gerçekleşir. Ayrıca her yazı için besleme göster ibaresini de özete çevirin. Tüm metinden çıkarma yaparak daha iyi bir hıza sahip olabilirsiniz. Ancak yine de wordpress site hızlandırma adına bunlar yeterli olmayacaktır.

Wordpress Site Hızlandırma​

Görselleri sıkıştırma adına Fastest Cache kullanımıyla iyi bir hızlanma sağlayabilirsiniz. Ayrıca hem yazılım hem de tüm eklentileri güncel tutmak da sitenin yararınadır. Pasif durumdaki temaları da kaldırarak ve silerek wordpress site hızlandırma tekniklerini geliştirebilirsiniz. Mobil kullanıcıların ulaşması adına AMP kullanımı yarar sağlar. Site içi ve dışı SEO çalışmalarıyla da ziyaretçi çekebileceğiniz sitenizde Envira Gallery kullanımı avantajdır. NextGEN ile kıyaslandığında daha hızlı bir alan imkanı verir. Bunlarla birlikte yapacağınız engelleme unsurları da şüphesiz ki sitenizi hızlı hale getirir. Bunların başında kötü amaçlı botlar gelmekle beraber wordpress sorgu kısmındaki gereksiz işlevleri de kapatmalısınız. Şimdi, çok daha iyi ve hızlı bir siteye sahip oldunuz. Daha fazla bilgi için wordpress genel forumumuzu ziyaret edebilir, ilgili bölümlere ulaşabilirsiniz.