Geleceğin Parlak 15 Mesleği (1 kişi okuyor)

Elbeate

Elbeate bir gün...
kullanici
23 Ocak 2022
95
1
43
14
eniyinet

Geleceğin 15 Parlak Mesleği​

Merhaba sizler için Son Yıllarda Talebi Artan İlk 15 İş Bölümünü inceledik. Sizlerde konu hakkında bilgi sahibi olmak için makalemizi okuyabilirsiniz.

1. Veri Analisti

Veri Analisti Ne İş yapar? İşletme içerisinde bulunan verileri toplayıp sınıflandırır. Daha sonra belirli yöntemler aracığıyla analiz ederek elde ettiği bilgilerle işletmenin daha doğru sonuçlar alıp karar vermesini sağlayan meslek dalıdır. içinde var olan verileri toplayarak, sınıflandırarak belli yöntemlerle analiz eden ve bu elde ettiği bilgilerle işletmelerin daha doğru kararlar almasını sağlayan bir meslek dalıdır. Veri analistleri problemleri tanımlayarak bileşenlerini analiz edip sonuç üretirler.

2. Yapay Zeka ve Makine Öğrenim Uzmanı

Yapay Zeka ve Makine Öğrenim Mühendisi/Uzmanları, insan davranışlarını karar verme ve problem çözme süreçleriyle analiz ederek türevi olan sorunlar karşısında makinelerin çalışma sistemini sağlayıp karar verme aşamaları ve sistem organizasyonları odaklı çalışırlar.

3. Büyük Veri Uzmanı

Büyük veri uzmanı, işletmeler ve kurumlar adına değer katmak üzere çok büyük miktara ve çeşitli türe sahip verileri analizini yapar. Çok miktarda dağınık şekilde bulunan verileri belirli sistematiğe göre sınıflayarak kullanılabilir ve anlaşılabilir hale getirir.

4. Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanı

Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanı, hedef kitleyi belirleyerek marka bilinirliğini artırmayı ve işletmeye dijital alanlara yönlendirip yeni müşteriler kazanmayı sağlar. İşletmenin kazanımı ve ileriye yönelik durumunu planlar. Ayrıca SEO, Google araçları, Sosyal medya ve SEM gibi dijital pazarlamaya ait pazarlama sistemlerine hakim olur.

5. Proses Otomasyon Uzmanı

Proses Otomasyon uzmanı ürün imalatında takip edilecek süreçleri izleyerek, ham maddenin işlenerek elde edilen ürünün son haline kadar devam eden süreci tasarlayıp, uygular, tüm süreçle ilgilenir.

6. İş Geliştirme Uzmanı

İş geliştirme uzmanı; Firmalara, tespit ettikleri yeni pazarlara uygun yaklaşım stratejilerini sunar. Yeni müşteri bulur ve ihtiyaçlarını takip ederek ürün ve temel görevi olarak iş geliştirir çözüm odaklı çalışır.

7. Dijital Dönüşüm Uzmanı

Dijital Dönüşüm Uzmanı, işletme iş zamanlarının dijital ortama iletilmesinden sorumludur ve birçok farklı sürecin hedefiyle kullanıcıların alışkanlıklarını gözlemleyip çözümler; daha sonra süreçleri dijitalde yeniden tasarlar.

8. Bilgi Güvenliği Analisti

Bilgi güvenliği uzmanı, erişim detaylarını, kaynakları ve kontrol yapılarını kontrol ederek işletmenin sistemini korur. Problemleri tespit ederek tanımlar ve ihlalleri raporlarlandırıp, güvenlik denetimi ile sürdürür ve sistemin güvenliğini etkinleştirir.

9. Yazılım ve Uygulama Gelişticileri

Yazılım ve Uygulama Gelişticileri ihtiyacı ve hedefleri doğrultusunda birçok uygulama ve yazımları tasarlayıp geliştirir. Hali hazırda bulunan sistem veya uygulamaları takip ederek performanslarını iyileştirir.

10. Nesnelerin İnterneti Uzmanı

Nesnelerin İnterneti uzmanının işinde temel amaçlarından biri, insan kaynaklı hataları en aza indirgeyerek ticarette olabildiğinde fayda sağlamaktır.

11. Proje Yöneticisi

Proje yöneticisi, projenin sürecini takip eder ve her ayrıntıdan sorumludur. Proje içinde çalışacak ekipleri kurar. Proje yöneticisi ekipler arasındaki koordinasyonu ve projenin başarıyla tamamlanmasını sağlar. Proje üzerindeki tüm sorumluluğu alabilecek sorumluluğa sahiptir.

12. Stratejik Danışman

Strateji danışmanı iş yerinde yönetim kadrolarını geleceğe yatırım yapmalarında yönlendirir. Strateji danışmanı, bilgi ve tecrübelerine dayanarak yöneticileri stratejik bakış oluşturur.

13. Veritabanı ve Ağ Uzmanları

Veri tabanı ve ağ uzmanı; fiziksel olarak bilgiler tutan veri tabanı sistemlerinin kurulup, tasarlanmasını sağlayan, veri tabanını sorgulayan ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaları yürütür.

15. Robotik Mühendis

Robotik mühendisler, robotik sistemler veya robot tasarlar ve yaratır. Robotlar, otomotiv, havacılık, metal endüstrisi, nükleer, madencilik, tekstil ve bilgisayar endüstrisi, üretim alanında, tıp bilimi, enerji ve bilimsel araştırmalarda kullanılacak istenileni üretirler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar