Iphone 16 ve 16 pro'nun tanıtım tarihi belli oldu!

Hakan

WF - Moderatör
moderator
7 Şub 2022
129
68
29
WF.TR

iPhone 16 ve 16 Pro'nun tanıtım tarihi belli oldu.​

iPhone 10 Eylül'de tanıtımını yapmayı planladığı yeni iPhone 16 akıllı telefon serisini duyurdu.

Apple, yeni iPhone 16 serisi akıllı telefonlarını 10 Eylül 2024'te tanıtmayı planlıyor.

iPhone, cihazların ön siparişlerinin 10-20 Eylül'de açılacağını, ilk alıcıların yeni ürünlerini 20 Eylül'de alabileceklerini belirtti. Geçen yıl Apple sunumunu 12 Eylül'de yapmıştı ve 2022 ve 2021'de sırasıyla 7 ve 14 Eylül'de gerçekleşecek.

Apple'ın geleneksel olarak duyuru tarihini, Eylül ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Amerikan tatil İşçi Bayramı'nı dikkate alarak seçtiğini belirtiyor.

2024 yılında bu gün 2 Eylül'e denk geliyor ve birçok kişi tatilde olacağından şirket bu dönemde muhtemelen bir açıklama yapmayacak. Bu nedenle sunumun en olası tarihi 10 Eylül.

Yeni iPhone 16 Özellikleri Nasıl Olacak?​

iPhone 16 serisi, tasarım ve teknik özellikler olarak dikkat çekici yeniliklerle geliyor. Apple'ın ekran boyutlarını artıracağı bekleniyor.
iPhone 16, FHD+ çözünürlüğe sahip olucak ve 60 Hz'de sınırlı bir 6,1 inç OLED ekranla piyasaya çıkacağı bekleniyor. Ancak daha ince ekran çerçevelerine sahip olabilir.

iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, olmak üzere dört iPhone 16 modelinin de Apple A18 yonga setiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor.
iPhone 16 Pro'da 3.577 mAh, pil. iPhone 16 Pro Max modelinde ise 4.676 mAh pil gücü bekleniyor.

iPhone Modellerinin Fiyatları?​

• iPhone 16: 900 dolar etikeyle satışa sunulması bekleniyor.

• iPhone 16 Plus: 1000 dolarlık satışa sunulacağı tahminler arasında.​

iPhone 16 Pro Max, ve 16 Ultra modellerinin de 1300 dolar olması bekleniyor.

iPhone 16 ve 16 Pro'nun Tanıtım Tarihi Belli Oldu!

Not: Bu fiyatlar kesin ve resmi rakamlar değil, tahmindir. Kesin rakamlar Apple'ın önümüzdeki günlerde yapacağı sunumdan sonra resmi olarak açıklandıktan sonra belli olacaktır.