Windows Mobile Nedir? Windows Mobile İşletim Sistemi ve Windows Mobile Telefonlar
Windows Mobile, Microsoft’un mobil, cihazlarda tabletlerde ve PDA’larda kullanmak için geliştirdiği Windows, CE platform tabanlı işletim sistemidir. Windows Mobile tıklama yerine dokunma mantığını benimseyen işletim sistemidir. Dolayısıyla laptop, bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda kullanıma uygun değildir.Windows Mobile İşletim Sistemi
Windows Mobile işletim sistemi, Microsoft’un akıllı telefonlar, tabletler ve hatta eski nesil PDA’ların içerisinde kullanmak için tasarlamış olduğu işletim sistemidir. Windows CE platformunu temel olarak kullanan işletim sistemi ilk defa 2000 yılında yayınlanmıştır.19 Nisan 2000’de Pocket PC, 2000 ürünüyle birlikte tanıtılan Windows Mobile uzunca bir süre geliştirilmiş ve ardından işletim sistemi daha gelişmiş bir sürüm olan Windows Phone’a çevrilmiştir. Bugün Windows Phone işletim sistemini kullanıyor olan cihazların hiç biri Windows Mobile ile uyumlu değildir ve Windows Mobile ile kullanılmamaktadır.