Yeni web sitesi açtıktan sonra neler yapılmalı?

Hakan

WF - Moderatör
moderator
7 Şub 2022
125
63
29
WFTR

Yeni Web Sitesi Açtıktan Sonra Neler Yapılmalı​


Şahsi olarak ya da kurumsal olarak yeni bir web sitesi açtığınızda, aslında küçük detaylar dışında, yapılacaklar hemen hemen aynı şeylerdir.
Açılan yeni web sitelerinde, henüz programlama ve tasarım aşamasında gerek kendiniz yapıyorsanız sizin, gerekse ücretli yapıyorsanız yazılımcı ve tasarımcınızın teknik olarak yapacaklarını zaten biliyor olmanız gerekiyor. Günümüz teknolojisine uygun şekilde kodlanması, ziyaretçi platformları göz önüne alınarak tasarımının uygun hale getirilmesi gibi teknik konularda zaten bilginiz vardır diye varsayarsak, geri kalan önerilerimizi şu şekilde sıralayabiliriz

Yeni Web Sitesi Açtıktan Sonra Neler Yapılmalı?

Google Webmaster Hizmeti - Webmaster Tools​


Arama Motoru Google, aslında sadece web üreticileri sayılan webmasterlar için başlı başına hizmet ve uygulamalar geliştirmiştir. Bunlar arasında en çok bilinen, Webmastertools’dur. Bu hizmet sayesinde, en başta sitenizi Google’a tanıtırsınız.

Google hesabınız olması, tüm Google uygulama ve hizmetlerinden faydalanabilmeniz yeterli olduğu gibi Webmastertools’dan da faydalanmanız için yeterlidir.

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr adresini ziyaret ederek, gerekli yönergeleri izleyebilir ve sitenizi Google’a eklemeden tutun, performans ve istatistiki bilgilerine kadar her şeyi takip edebilirsiniz.


Google Analytic​


Webmaster ve uygulama geliştiriciler için Google’ın ücretsiz hizmet verdiği diğer bir hizmet alanı da Google Analytic’dir.

https://analytics.google.com adresini ziyaret ederek, gerekli yönlendirmeleri izleyip hizmetten faydalanabilirsiniz. Size sunacağı en bilinen avantajları, bir süre sonra siteniz hakkında merak ettiğiniz neredeyse tüm soruların cevabını bulacak olmanızdır. Sitemi kimler, nereden ziyaret etmiş, arama motorlarından hangi aramalarla siteme ulaşmış, ne kadar süre sitede kalmış gibi birçok sorunun cevabını size en net verebilecek bir hizmet varsa bu Google Analytic’dir.

İnternet dünyasının devi Google olduğu için, web siteniz için en gerekli aşamaları hep Google üzerinden verdik bu aşamaya kadar. Aslında, Yandex ve Bing içinde aynı şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bazı uygulamalar, web sitenizden verileri derleyebilmek için sizden sitenize kod eklemenizi ister. Bu çok normal bir durumdur. Siz dahi bunları kolaylıkla yapabilirsiniz. Ama yine de çekinceleriniz varsa, bir bilene danışmanızda fayda var.

Bunun yanı sıra, özellikle web sitenizin yayın kitlesine göre uygun mecra ve web sitelerinde de ücretli / ücretsiz tanıtım yazıları da yayınlatabilirsiniz. Bu ziyaretçi grafiğinizi her zaman üst sıralara taşır.

Size tavsiyemiz, eğer değer verdiğiniz bir işiniz ve haliyle web siteniz varsa, ilk 4 ayına kadar internette bolca karşınıza çıkacak SEO, Backlink tarzı paket ve hizmetlerden uzak durmalısınız. Unutmayın, gündelik hayatımızdaki davranışlarımızda olduğu gibi, Google ve diğer arama motorları da yapay ve bir anda oluşan gelişmeleri samimi bulmaz.